MENIU

Klaus Iohannis, atacat dur de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu: "Prestaţie lamentabilă. Cum poţi să te pretinzi preşedinte?"

Daniel Suciu (PSD), vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei, propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru interimar al Justiției, a declarat, într-un interviu acordat site-ului realitatea.net, că preşedintele Klaus Iohannis a avut o prestaţie lamentabilă.

Daniel Suciu, 38 de ani, a afirmat pentru realitatea.net că preşedintele Klaus Iohannis, prin refuzul de a numi miniştrii propuşi de Guvern, "crede ca asa poate castiga aderenti in zona de dreapta, care altminteri s-ar duce catre Dan Barna, pentru ca au fost suparati de prestatia mai mult decat lamentabila a domniei sale in acesti 5 ani de mandat".

Redăm porţiunea de interviu referitoare la Klaus Iohannis:

- Cristian Otopeanu: Seful statului are dreptul sa isi spuna punctul de vedere...
- Nu mai putem discuta acum despre seful statului, acum discutam despre candidatul Klaus Iohannis, care face absolut orice ca sa castige inca un mandat. Este in campanie electorala si este la mintea cocosului pentru orice obsevator de scena politica, mai ales aparitia unui alt jucator pe zona de dreapta, ma refer aici la domnul Barna, alt candidat la presedintie. Amandoi se intrec care stiu sa blocheze, care stiu sa obstructioneze... Din neferice pentru Romania si pentru Guvernul pe care il reprezint, de data aceasta jucaria este Guvernul Romaniei si isi foloseste acest "Nu" si acest refuz pentru a ne bloca. El crede ca asa poate castiga aderenti in zona de dreapta, care altminteri s-ar duce catre Dan Barna, pentru ca au fost suparati de prestatia mai mult decat lamentabila a domniei sale in acesti 5 ani de mandat.

- realitatea.net: De ce spuneti ca presedintele Klaus Iohannis a avut o prestatie lamentabila? Cu ce argument veniti?
- Cum poti sa te pretinzi presedinte al unei tari, cand nu respecti o decizie a CCR? Fundamentul si garantul unui stat de drept il reprezinta sistemul judiciar. O decizie a CCR pe care tu, presedinte al tarii, iti permiti sa nu o respecti, imi da argumentele necesare sa spun ca presedintele nu a avut o prestatie deloc buna, ba din contra, mai ales in ultima perioada, a fost una chiar lamentabila.

La noi in Ardeal, oamenii s-au saturat de circ si de scandal si de aceasta atitudine de a bloca orice, doar ca peste o luna sunt alegerile. Daca scrie in litera si in spiritul Constitutiei ca esti obligat sa numesti ministri interimari, pai, trebuie sa o faci, nu mai stai. Deciziile CCR se respecta, chiar daca iti convin sau nu.

Totodată, Daniel Suciu a răspuns întrebării formulate de jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu, anume că nu are studiile necesare pentru a ocupa o astfel de funcţie.

"Lasati-ma sa nu ii cred pe deontologii care imi fac acum analiza studiilor. Daca stiam acum 20 de ani, cand m-am inscris la facultate, ca va fi nevoie sa ocup, fie si pentru scurt timp, acest portofoliu interimar la justitie, credeti-ma ca ma gandeam sa fac si facultatea de Drept", a explicat actualul ministru al Dezvoltării pentru site-ul realitatea.net.

CITEŞTE INTERVIUL INTEGRAL CU DANIEL SUCIU AICI!

 

AUDIO | Ascultă mai jos o porţiune din interviul cu Daniel Suciu!

 

 

.