MENIU

Iohannis a semnat decretul care îl putea salva pe Dragnea de închisoare

Liviu Dragnea nu are noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi, între care se numără şi judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de cinci judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie a Lucianei Mera, ca urmare a pensionării la 1 iunie.

Liviu Dragnea a sperat că o amânare a apelului în dosarul Bombonica ar fi putut să ducă la reluarea procesului de la zero, prin pensionarea unuia dintre judecători, anunțată pentru 1 iunie.

Ce se întâmplă dacă judecătoarea s-a pensionat și nu mai poate semna motivarea sentinței în cazul condamnării lui Dragnea?

„Conform legii, motivarea unei sentințe se face în ziua deliberării și a pronunțării hotărârii, în cazul de față, în 27 mai", a explicat o sursă din domeniul judiciar citată de Newsweek.

În cazul în care unul dintre magistrați se pensionează sau decedează sau i se întâmplă orice altceva și nu poate semna motivarea, în locul acestui judecător semnează președintele de secție, a mai spus sursa citată.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni la 3 ani și 6 luni cu executare de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Klaus Iohannis