MENIU

Kelemen Hunor, prima reacție după ce Viktor Orban câștigă un nou mandat de premier al Ungariei

Kelemen Hunor, președintele UDMR, Viktor Orban, premierul Ungariei

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis luni un mesaj în urma alegerilor parlamentare din Ungaria.

Kelemen Hunor l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria partidului său - Fidesz-KDNP- în alegerile de duminică, potrivit primelor rezultate parțiale la alegerile parlamentare din Ungaria.

„Rezultatele preliminare arată că, cu o participare mare de aproximativ 70 la sută, alianţa de partide care a format actualul guvern a câştigat cu încredere. Mulţumesc încă o dată poporului maghiar din România care şi-a exprimat şi mulţumesc organizaţiilor locale ale RMDSZ şi angajaţilor Fundaţiei Eurotrans pentru munca altruistă şi asiduă de-a lungul ultimelor luni
Un lucru este cert, interesele maghiarilor din România şi Transilvania vor fi importante pentru Guvernul Ungariei în următorii patru ani”, a scris președintele UDMR pe Facebook.

Potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a 98% din voturi, partidul Fidesz, condus de Viktor Orban, a câştigat 53,1% din voturi după numărarea a 98% din voturi, faţă de 35,04% pentru coaliţia de opoziţie, formată din şase partide.

Astfel, Orban rămâne premier al Ungariei pentru încă patru ani, fiind al patrulea mandat consecutiv deținut de actualul prim-ministru.