MENIU

Jurnaliştii TVR contratacă în scandalul "cap de porc"! Ce-i cer Doinei Gradea

Scandalul "Cap de porc" a ajuns în redacţia direcţiei de ştiri a TVR, iar printre jurnalişti circulă apelul #sieusuntcapdeporc, prin care Doina Gradea este somată să-şi ceară scuze atât pentru jigniri, cât şi pentru atitudine.

"Noi, jurnaliştii direcţiei de ştiri a TVR suntem constenaţi şi indignaţi de limbajul folosit de directorul-preşedinte general Doina Gradea la adresa unui reporter şi a redacţiei în general. Îi cerem doamnei PDG să-i ceară scuze colegei noastre, un jurnalist onest şi profesionist, care a acţionat în interesul public," se spune în apelul semnat de numeroşi jurnalişti ai ştirilor.

"În acelaşi timp ne declarăm îngrijoraţi de dispreţul p care Doina Gradea şi Eduard Dârvaiu (producătorul executiv al ştirilor) îl arată faţă de principiile şi misiunea televiziunii publice."

Apelul, postat pe paginile de facebook al multor jurnalişlti ai TVR, precum Ramona Avramescu, Adelin Petrişor, Mădălina Samoilă, a devenit în scurt timp viral. #sieusuntcapdeporc .

Scandalul a izbucnit după ce Dragoş Pătraru, relizatorul emisunii "Starea naţiei", a publicat o inregistrare audio în care directorul SRTV, Doina Gradea, o insultă cu apelativul "cap de porc" pe o jurnalistă care i-a pus întrebări insistente primarului general Gabriela Firea. În aceeaşi înregistrarem alţi jurnalişti sunt jigniţi şi criticaţi pentru că-şi fac corect treaba.   

 

Mai multe articole despre:
TVR Doina Gradea cap de porc #sieusuntcapdeporc