MENIU

Juridice | Atenţie la somaţiile de plată pentru autorizaţii de construcţie

Atenţie dacă primiţi somaţie de plată pentru o autorizaţie de construcţie. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, în ultima vreme au apărut sesizări în legătură cu somaţii trimise unor persoane care au plătit taxele respective şi, mai mult, pentru sume mai mari decât cele prevăzute în actuala legislaţie. 

Deşi oamenii au plătit aceste taxe, se pare că în urma unor controale făcute în locuri numai de ei ştiute, funcţionarii de la Inspectoratul de Stata în construcţii au tras concluzia că sunt contribuabili, şi nu puţini la număr, care nu şi-ar fi respectat obligaţia de plată a acestor taxe ce deriva din legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Pe lângă faptul că sunt somate persoane care şi-au plătit aceste taxe, ISC solicită plata unor sume nejustificate, având în vedere faptul că din 2014 taxa de 0,7% s-a transformat în taxa de 0.5%.

Puteţi citi un studiu de caz care arată cum şi de ce Inspecotratul de Stat în Construcţii solicita în mod ilegal plata unor sume dar şi cum se pot apăra cei care primesc asemenea notificări de plată.

Contestaţie-somaţie: Inspectoratul de Stat în Construcţii cere ilegal taxele de 0,7% şi 0,1% din valoarea construcţiilor

 

Mai multe articole despre:
construcţii agenţii imobiliare Cuculis