MENIU

Juniorii din fotbal, apel disperat către autorități: Vor terenuri de antrenament

Sursa foto: Captură video

Copiii din echipele de fotbal din Iași fac un apel disperat către autorități. Vor să practice sportul lor preferat, dar nu au terenuri adecvate. Cei mici se antrenează acum pe terenurile renovate ale unor școli, însă când vor mai crește vor fi nevoiți să renunțe la pasiunea lor, spun reprezentanții cluburilor sportive. 

Numărul terenurilor de sport este oricum limitat, iar, după ce vor împlini 14 ani, copiii nu vor mai avea deloc unde să joace fotbal. Viitorii campioni se pierd, avertizează reprezentanții cluburilor. 

„Sunt mari probleme cu terenurile, mai ales pentru cei ce depășesc vârsta de 14 ani și au nevoie de teren mare. Foarte mulți copii talentați avem, care se pierd”, a afirmat Liviu Niță, președinte și antrenor la Academia Didi din Iași.

Autoritățile susțin că au găsit soluții, dar acestea se vor concretiza abia peste câțiva ani.

„Cu siguranță pentru profesioniști vom găsi soluții astfel încât la viitoarea bază sportivă pe care vom reuți să o ridicăm în anii următori să avem și terenuri. Lucrările vor putea începe în momentul în care prindem finanțare pentru ele”, a precizat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Iași.

Până atunci, cei peste 1.300 de copii înscriși la cluburi de fotbal din Iași se antrenează doar pe terenuri sintetice.

Toate cluburile de copii efectuează antrenamente pe terenuri sintetice. În aceste condiții, specialiștii averizează că acestea pot afecta în timp ligamentele și articulatiile celor mici.

După ce împlinesc însă 14 ani, micii sportivi nu mai au unde să joace și cei mai mulți sunt nevoiți să renunțe la visul de a deveni fotbaliști.