MENIU

Jumătate dintre români stau în locuințe supra-aglomerate

Locuinţe

România este țara cu cea mai mare pondere a populației care locuiește în casa proprie, dar și statul în care mai mult de jumătate dintre locuințe sunt supra-aglomerate, conform datelor publicate de Eurostat.

La nivelul anului 2015 (ultimele date disponibile), 96% din populația Românie are domiciliul în imobile achiziționate, numărul proprietarilor români cunoscând o creștere ușoară față de anul anterior. În același timp, peste 49% dintre români locuiau în perioada de referință în gospodării supraaglomerate, acest procent cunoscând o scădere față de nivelul din 2014 (52,3%). În comparație, la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene, doar 16,7% din populație locuia în aceste condiții.

Top 3 state membre UE în ceea ce privește regimul de ocupare a locuințelor(2015, Eurostat)

Astfel, dacă în 2014, 52,3% din populația României locuia în gospodării supraaglomerate, un an mai târziu, ponderea acesteia a scăzut ușor până la 49,7%, dar ocupă în continuare primul loc în această categorie la o distanță semnificativă de Polonia (43,4%). La polul opus, 12 dintre statele membre ale UE au înregistrat cele mai scăzute rate de supraaglomerare, de sub 10%, cel mai bun procentaj fiind obținut de Cipru, cu doar 1,4% din populație regăsindu-se în această situație.

Mai multe pe businesscover.ro.

Mai multe articole despre:
null