MENIU

Jumătate dintre români stau acasă de 1 MAI - sondaj

Jumătate dintre români stau acasă de 1 MAI - sondaj

A început minivacanţa de 1 Mai, dar nu toţi românii se bucură. Şi nu ne referim la cei care sunt nevoiţi să lucreze, prin natura meseriei. Un sondaj arată că jumătate dintre români nu şi-au făcut niciun plan pentru această perioadă. 

Potrivit studiului, românii sunt împărţiţi în două tabere aproape egale atunci când vine vorba de minivacanţa de 1 Mai. Mai bine de jumătate vor sta acasă în aceste zile. Doi din zece români au spus că vor alege ieşirile la pădure. 15% dintre respondenţi au afirmat că vor petrece mini-vacanţa în staţiuni de munte şi şase procente pe litoral. Alţi 6% şi-au rezervat vacanţe de tip city-break. Şi, aşa cum ne-am obişnuit din anii precedenţi, grătarul este nelipsit din mini-vacanţa de 1 mai. Însă hai să vedem şi ce produse vor sfârâi deasupra jarului. 

Pentru mai bine de jumătate dintre români, micii vor fi nelipsiţi de pe grătar. 45% dintre respondenţi au afirmat că vor adăuga şi carne de pui. Alte 39 de procente au spus că vor pune pe grătar şi ceafă de porc. Un sfert dintre aceste meniuri vor avea şi garnitură de legume. Dar, indiferent unde se vor afla românii care pleacă în mini-vacanţă, alegerea lor va fi însoţită de cheltuieli pe măsură. 

Jumătate şi-au alocat aproximativ 150 de lei pentru aceste zile. Costurile se dublează pentru un sfert dintre români. Bugetul urcă la aproape 500 de lei pentru 12 procente dintre respondenţi. Iar alţi 11% au indicat cheltuieli de 700 de lei şi peste această sumă.

Sondajul a fost realizat de o societate financiară nebancară în luna aprilie a acestui an. Eşantionul este de 1.575 de persoane din toată ţara, cu venituri cuprinse între mai puţin de 1.000 de lei şi peste 4.000. 

Mai multe articole despre:
vacanţă 1 Mai grătar