MENIU

Jumătate dintre medicii de la spitalul din Năsăud sunt din Republica Moldova

Nu mai muncesc românii în România, ci vecinii de peste Prut! În oraşul Năsăud, jumătate din medicii de la spital sunt basarabeni. Doctorii români au luat drumul străinătăţii, unde câştigă mai bine, astfel că spitalul rămăsese fără medici.

Autorităţile din Năsăud au reuşit să îi atragă însă pe basarabeni, cărora le-au oferit chiar şi locuinţe de serviciu.

În ultimii ani, foarte mulţi medici au plecat din judeţul Bistriţa-Năsăud, să muncească în Spania, Italia şi Irlanda. Spitalele din judeţ au rămas fără doctori. În oraşul Năsăud, autorităţile au pus la bătaie locuinţe de serviciu, ca să îi facă pe medici să rămână. Doctorii români nu s-au arătat interesaţi, dar oferta le-a fost pe plac celor basarabeni.

"Medicii români vor probabil, ştiţi cum e omul, şi mai bine. E bine aici, dar e şi mai bine în altă parte cu salariile, asta au în vedere", este de părere Ion Soroceanu, medic chirurg.

Spitalul din Năsăud are acum opt medici din Republica Moldova, specializaţi în chirurgie, obstetrică - ginecologie, ortopedie şi internă. Toţi se bucură de respect printre pacienţi.

Spitalul Orăşenesc Năsăud deserveşte toată Valea Someşului Mare. Chiar şi după venirea medicilor basarabeni, spitalul are încă opt posturi vacante.
Mai multe articole despre:
spital medici basarabeni Năsăud