MENIU

Judecătorul Cristi Danileț, plângere la Parchetul General după dezvăluirile din EVZ

Magistratul Cristi Danileț a sesizat, luni, Parchetul General după dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic, în ziarul Evenimentul zilei, cu privire la neregulile din arhiva SIPA.

”Ieri am sesizat Parchetul General cu privire la deținerea sau dezvăluirea nelegală a unor informații din arhiva SIPA. Cine știa de așa ceva și a tăcut până acum este cel puțin complice. Nimeni dintre „curajoșii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea...eu nu mă joc”, a scris Cristi Danileț pe pagina sa de facebook.

În plângerea adresată Parchetului General, judecătorul precizează că în articolul semnat de Dan Andronic ”se menționează despre sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informațiilor clasificate”, la care a avut acces și el în anul 2007, când deținea funcția de consilier al ministrului Justiției, însărcinat cu investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinația documentelor depozitate în cadrul Administrației Naționale a PEnitenciarelor.

Magistratul spune că nu a sustras, copiat, stocat și dezvăluit informații din arhiva SIPA.