MENIU

Jucan: CNA a dus o bătălie cruntă pentru ca Realitatea Plus să nu primească avizul

Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), critică dur decizia Consiliului de a se adresa ANAF, privind situația televiziunilor din trustul Intact, subliniind că "este o depășire clară a atribuțiilor instituționale". În viziunea sa, "membrii CNA care au votat astăzi această aberație sunt complici la nepunerea în executare a unei decizii judecătorești rămasă definitivă și irevocabilă". Mai mult, Jucan susține, într-un interviu acordat Ziare.com, că, în urmă cu doi ani, CNA a dus o bătălie cruntă pentru ca Realitatea Plus să nu primeasca avizul, "ceea ce la momentul respectiv, procedural vorbind, însemna pierderea licenței".

"Decizia de astăzi a CNA de a se adresa ANAF este o depășire clară a atribuțiilor instituționale", a scris pe Facebook Valentin Jucan.

Acesta a postat pe rețeaua de socializare scrisoarea semnată de președintele CNA, Laura Georgescu, și trimisă astăzi către ANAF, în vederea discutării situației Antenelor.

"Membrii CNA care au votat astazi aceasta aberatie sunt complici la nepunerea in executare a unei decizii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila (...) Intreruperea emisiei este o teza FALSA, in baza careia CNA solicita o intalnire ANAF-ului. De fapt, sensul acestui demers este acela ca CNA, sub aceasta forma, sa emita un document oficial in care sa accepte faptul ca emisia poate fi intrerupta. CNA 'legalizeaza' o minciuna!", sustine Valentin Jucan.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru Ziare.com, Jucan a relatat cum "CNA, în momentul în care a trebuit să autorizeze studiourile pentru Realitatea Plus a avut grijă să inspecteze inclusiv spațiile de toaletă".

"În cazul Realitatea TV, a fost vorba despre o stare de insolventa. Dar noi n-am facut niciodata solicitare catre ANAF sau catre judecatorul sindic: "Spuneti-ne cum faceti, pentru ca s-ar putea ca oamenii sa isi piarda licenta!". Nici vorba. Din contra! Acelasi CNA, in momentul in care a trebuit sa autorizeze studiourile pentru Realitatea Plus a avut grija sa inspecteze inclusiv spatiile de toaleta. Domnul Tufeanu, membru al CNA, a mers personal si a masurat inclusiv aceste spatii de la Realitatea Plus, ca nu cumva sa se faca ceva ce Consiliul nu ar sti.

De fapt, acum 2 ani a fost o batalie crunta, pentru ca Realitatea Plus trebuia sa nu primeasca avizul, ceea ce la momentul respectiv, procedural vorbind, insemna pierderea licentei. Deci, asa procedeaza CNA. Cand e vorba de unii, se scriu scrisori catre ANAF, ii cheama la consultari, dar cand e vorba de altii, ascund documente, merg in inspectie si verifica chestiuni care nu-i privesc, tergiverseaza ordinea de zi, asa cum s-a intamplat cu Realitatea TV Plus, pana la momentul in care acest post era in fata pierderii licentei", afirmă Valentin Jucan.

Întrebat dacă despre situația TVR s-a discutat vreodată în CNA, Jucan a răspuns: "Niciodata, desi am solicitat de atatea ori, la fel ca si conducerea TVR, Irina Radu, Stelian Tanase si ceilalti! Dansii au facut apel de zeci de ori catre Parlament, unii mai sincer, altii mai putin. Au solicitat interventia parlamentarilor, a CNA. Pe nimeni nu a interesat. Si uitati-va cum procedeaza acum CNA. Ceea ce ma deranjeaza cel mai tare in acest moment este ca CNA isi depaseste atributiile institutionale. Cum va imaginati intalnirea dintre CNA si reprezentantii ANAF? Ce va spune CNA? "Vedeti cum va comportati!"?!".

"De TVR nu ii mai pasa nimanui pentru ca TVR a ajuns la un asemenea nivel incat nu mai este important pentru politicieni. Daca acum 10 ani pentru TVR se dadea principala batalie pentru momentele electorale, acum Antena3 este cea care merita atentia politicienilor, fie pentru ca au nevoie de sprijin, fie pentru ca se tem de un linsaj mediatic. Probabil ca unii au si probleme, de au acest sentiment de teama. Dar, TVR nu mai conteaza, pentru ca nu mai conteaza in audiente si pentru ca clasa politica a avut grija sa o aduca acolo unde este acum", a mai punctat Jucan.

Mai multe articole despre:
CNA TVR antena valentin jucan realitatea plus