MENIU

Josep Borrell: "UE nu vrea ca Ucraina să piardă, așa că va continua să o înarmeze". Care sunt cele mai mare ATU-uri ale Europei

Josep Borrel, vicepreședintele Comisiei Europene / Profimedia

Uniunea Europeană nu vrea ca Ucraina să piardă, așa că va continua să o înarmeze - Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei Europene, care deține, totodată, funcția de comisar pentru vecinătate și extindere, relatează media ucrainene.

"Vrem să izolăm Rusia, să aducem comunitatea internațională împreună și să evităm o lume divizată. Vom continua să sprijinim Ucraina și să îi ajutăm pe ucraineni să se apere", a afirmat, astăzi, Borrell, în cadrul dezbaterilor sesiunii plenare din PE, potrivit unui tweet de pe contul său oficial. 

Liderul european a subliniat că această criză provocată de invazia Rusiei în Ucraina "ne-a reamintit și de deficiențele noastre în domeniul securității și apărării și că avem nevoie de mai multe capacități pentru a ne apăra principiile și valorile".

"Pentru a face acest lucru, UE și unitatea noastră sunt cele mai mari atuuri pe care le avem", a transmis vicepreședintele Comisiei Europene.

Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, vor merge săptămâna aceasta la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

 
Roberta Mertsola, președinte al Parlamentului European, a fost prima care a vizitat Kievul, după ce Rusia a invadat Ucraina. Metsola s-a aflat în capitala Ucrainei vineri, 1 aprilie, când a avut și discuții cu președintele Zelenski și președintele Parlamentului ucrainean. Tot atunci, ea a adresat un mesaj în Parlamentul de la Kiev

Anterior, în luna martie, la Kiev  au ajuns premierii Poloniei, Republicii Cehe şi Sloveniei.