MENIU

Johnny Depp şi-a vândut palatul din Veneţia! Care este suma colosală plătită de cumpărător

Actorul american Johnny Depp şi-a vândut palatul din Veneţia, o reşedinţă cu patru etaje, amplasată pe Canal Grande din oraşul italian, contra sumei de 10,8 milioane de dolari, potrivit cotidianului Affari Italiani, citat de dailymail.co.uk.

Acea clădire istorică a fost construită în secolul al XVII-lea şi include şapte dormitoare şi nouă săli de baie. Starul hollywoodian, în vârstă de 53 de ani, a vândut însă în pierdere acestă reşedinţă - Palazzo Dona Sangiantoffetti -, întrucât a plătit pe ea suma de 13 de milioane de dolari atunci când a cumpărat-o, în ianuarie 2011.

Johnny Depp a dezvăluit că s-a îndrăgostit de Veneţia atunci când a petrecut mai multe luni în celebrul oraş italian cu ocazia filmărilor de la lungmetrajul ”Turistul/ The Tourist”, în care a jucat alături de actriţa Angelina Jolie, în 2010.

Presa internaţională relata în acea vreme faptul că renumitul actor a întrecut la licitaţia pentru acea proprietate din Veneţia un foarte bogat prinţ arab.

Palazzo Dona Sangiantoffetti era în acel moment una dintre puţinele palate din centrul Veneţiei care erau disponibile spre vânzare şi se află în cartierul veneţian Santa Croce, la mică distanţă de Biserica Santa Maria Mater Domini.

Johnny Depp deţine proprietăţi în numeroase zone ale lumii, precum Hawaii, comitatul britanic Somerset, cartierul West Hollywood din Los Angeles, dar şi o insulă de peste 180.000 de metri pătraţi în Bahamas.

Starul hollywoodian a decis în 2015 să îşi pună în vânzare, contra sumei de 26 de milioane de dolari, şi un sat întreg pe care l-a cumpărat în urmă cu mai mulţi ani în Franţa.

Johnny Depp a luat decizia de a-şi vinde unele dintre proprietăţi în urma divorţului său de actriţa Amber Heard, anunţat recent, după un mariaj de 15 luni.

În luna iunie, actorul a vândut două picturi din colecţia sa de artă, realizate de Jean-Michel Basquiat, contra sumei de 11,5 milioane de dolari.

Johnny Depp şi Amber Heard s-au căsătorit pe 3 februarie 2015. Cei doi actori s-au cunoscut în 2011 în timpul filmărilor de la lungmetrajul ”Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary”.

Relaţia lor a început după ce Johnny Depp s-a despărţit de partenera lui de viaţă, actriţa şi cântăreaţa franceză Vanessa Paradis. Depp şi Paradis au împreună doi copii - Lily-Rose, născută în 1999, şi Jack, născut în 2002.

Amber Heard, în vârstă de 30 de ani, a depus în luna mai actele prin care a cerut divorţul de Johnny Depp, în vârstă de 52 de ani, pe care l-a acuzat de violenţă conjugală şi împotriva căruia a obţinut un ordin judecătoresc care îi interzice starului francizei ”Piraţii din Caraibe” să o contacteze.

De asemenea, ea a depus şi o plângere la Poliţia din Los Angeles în care a evocat ”anii de violenţe fizice şi psihologice” suferite din partea soţului ei, Johnny Depp.

Johnny Depp, născut pe 9 iunie 1963, este un actor, producător şi muzician american, care a devenit cunoscut la începutul anilor 1980 graţie serialului de televiziune ”21 Jump Street”. Johnny Depp este considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din lume, iar filmele în care a fost distribuit de-a lungul anilor au generat încasări de peste 7,6 miliarde de dolari pe plan mondial. Starul american a primit trei nominalizări la Oscar, trei nominalizări la premiile BAFTA şi a câştigat un Glob de Aur.

Mai multe articole despre:
Veneţia Johnny Depp palat