MENIU

Jeff Bezos susține că a dezvoltat o tehnică ce permite energie solară nelimitată

Unul dintre miliardarii de top ai lumii, Jeff Bezos, a anunțat, prin compania sa spațială, Blue Origin, că a dezvoltat o metodă de producere a celulelor solare și a firului de transmisie folosind doar regolit lunar. Tehnologia este impresionantă, în sensul că ar putea produce energie solară nelimitată. 

Metoda folosită a fost denumită Blue Alchemist. Aceasta folosește electroliza pentru a separa aluminiul, fierul și siliciul de oxigenul din regolitul lunar pentru a extrage materialele pentru construcția celulelor solare. Blue Origin a transmis o declarație prin care subliniază că tehnica poate fi folosită pentru a construi celule solare, sticlă de acoperite și fire de aluminiu. Este nevoie doar de lumina soarelui și de siliciu.

Anunțul nu a avut parte de publicitatea mult meritată întrucât compania și-a publicat declarația de presă pe site-ul oficial, dar nu a distribuit-o pe rețelele sociale.

În declarație, Blue Origin a explicat că a demonstrat viabilitatea metodei sale și că, „odată demonstrat și implementat pe lună, Blue Alchemist va oferi energie solară nelimitată oriunde este nevoie de ea”

Mai multe articole despre:
Jeff Bezos energie solara Blue Origin