MENIU

Jean-Claude Juncker propune un summit UE pe Brexit

Juncker

Moment important la nivelul UE tocmai în zilele în care România se dovedeşte nepregătită politic să conducă "ostilităţile" în spaţiul european după 1 ianuarie. Un acord pe Brexit este tot mai aproape de ok-ul final, în timp ce oficialii români se luptă cu duşmani imaginari. 

După unda verde primită de la Londra pe Brexit, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, recomandă un summit dedicat acestui subiect.

Jean-Claude Juncker a afirmat miercuri seara că a recomandat Uniunii Europene să organizeze un summit cu Marea Britanie după ce guvernul de la Londra a aprobat proiectul de acord privind Brexitul, transmite Agerpres.

"Am trimis o scrisoare recomandând că s-au înregistrat progrese decisive în negocierile privind retragerea ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană", a scris Jean-Claude Juncker joi pe Twitter, adăugând că summitul urmează să aibă loc până la sfârşitul lunii.

Tensiune la Londra, proiectul Brexit are acordul guvernului, dar Theresa May ar putea fi debarcată

Premierul britanic Theresa May a anunţat, miercuri seară, că s-a ajuns la un acord asupra proiectului tehnic privind Brexit-ul, la finalul unui consiliu de miniștri maraton, de peste cinic ore. Şefa Cabinetului trebuie să-şi susţină proiectul, joi, în Parlament, iar în mediile politice londoneze se vehiculează ideea unei posibile debarcări a Theresei May, chiar prin votul nemulţumiţilor din propriul partid.

Mai multe articole despre:
summit UE Brexit