MENIU

Jandarmii care şi-au ascuns numărul de identificare, căutaţi de Parchetul General

Parchetul General cere Jandarmeriei lista forţelor de ordine cu indicativul de pe cască acoperit cu bandă izolatoare. 

Procurorii vor să afle câţi aveau numerele de identificare acoperite şi mai ales de ce. Dacă a fost o decizie individuală sau una instituţională. Iar pentru asta este necesară o anchetă internă la Jandarmerie.

De altfel, şeful Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, a fost azi la Parchet.

Până duminică seara au fost depuse aproape 300 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Parchetul așteaptă încă documente de la Jandarmerie, inclusiv raportul prezentat de ministrul de Interne.

Într-o fotografie surprinsă de cei de la Passport Productions se vede un jandarm care are numărul de identificare de pe cască acoperit cu bandă adezivă. De ce îi era teamă oare să fie identificat? Vezi imaginile AICI

Şeful Jandarmeriei Române, la Parchetul General pentru identificarea celor care au comis violenţe

 

Şeful Jandarmeriei Române, Ionuţ Cătălin Sindile, s-a prezentat luni la Parchetul General pentru a stabili cu procurorii modalităţile de identificare a persoanelor care au comis violenţe la protestul din Piaţa Victoriei.

 

"Cu privire la prezenţa în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a col. Ionuţ Cătălin Sindile, împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, arătăm că vizita dumnealui a avut ca scop stabilirea modalităţilor de cooperare pentru identificarea persoanelor care se pot face responsabile de comiterea violenţelor, în contextul evenimentelor petrecute în zilele de 10 şi 11 august 2018", precizează Parchetul General.



Mai multe articole despre:
jandarmi protest 10 august numar de identificare