MENIU

Jandarmeria:Raportul privind mitingul de sâmbătă nu face referire la activitatea Primăriei Capitalei

Jandarmeria:Raportul privind mitingul de sâmbătă nu face referire la activitatea Primăriei Capitalei

Raportul privind activitatea de asigurare a măsurilor de ordine publică la mitingul de sâmbătă nu face referire la activitatea Primăriei Capitalei, precizează Jandarmeria Română, într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"În raportul Jandarmeriei Române referitor la această situație nu există nicio informație de natură a denigra activitatea sau legalitatea activităților Primăriei Municipiului București. Facem ferm precizarea că aceste informații colportate în spațiul public nu sunt veridice și nu aparțin Jandarmeriei Române", informează Jandarmeria.

Potrivit sursei citate, respectivul raport face referire strict la activitatea Jandarmeriei de asigurare a măsurilor de ordine publică, "dintr-o perspectivă cronologică și nu conține speculații referitoare la activitatea Primăriei Municipiului București".

"Jandarmeria Română este un partener instituțional tradițional și corect al Primăriei Municipiului București, cooperând de fiecare dată legal în toate activitățile întreprinse în parteneriat cu Primăria Municipiului București", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a solicitat, sâmbătă, inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat sâmbătă, în Capitală, marșul "Luptă pentru Basarabia".

Cinci persoane, printre care și unul dintre organizatorii marșului, George Simion, au fost conduse sâmbătă la Secția 4 Poliție după ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei București, au încercat să rupă cordonul dispozitivului de ordine în zona Piața Victoria.

Patru dintre cei cinci manifestanți au fost sancționați cu amendă contravențională de 3.000 de lei.

Luni, ministrul Tudorache a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are ce să le reproșeze reprezentanților Primăriei Capitalei, cei care au autorizat marșul.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
Raport jandarmerie Primăria Capitalei