MENIU

James Comey depune mărturie în fața Comitetului Judiciar al Senatului SUA

Directorul Biroului Federal de Investigații, James Comey, este chemat miercuri pentru a depune o mărturie publică în fața Senatului SUA, eveniment considerat „de rutină” pentru comisia de supraveghere a FBI.  Joi, Comey va apărea în fața comisiei parlamentare, în spatele ușilor închise, unde se vor examina chestiuni legate de Rusia. 

Probatoriul Biroului, care a început la sfârșitul lunii iulie, investighează o presupusă colaborare între Rusia și asociații lui Trump, în vederea influențării alegerilor prezidențiale în favoarea lui Trump. Serviciile americane de informații au acuzat agențiile rusești că au intervenit în alegeri, apelând la atacuri informatice ale hackerilor.

În afară de comisiile FBI, și Camera Reeprezentanților și Senatul SUA, care investighează influențele rusești în alegerile prezidențiale și legăturile dintre asistenții Trump și Kremlin, au organizat audieri publice și se aștraptă ca ele să-și expună constatările.

Săpămâna trecută, oficiali din cadrul Congresului au declarat că Michael Flynn, primul consilier pe probleme de securitate natională al lui Trump, ar fi încălcat legea federală atunci când nu a cerut permisiunea sau a omis să informeze guvernul american cu privire la acceptarea a zeci de mii de dolari din partea unor organizații ruse, ulterior unei vizite în Federația Rusă, în 2015.