MENIU

Anchetă de amploare în Poliţie, după tentativă de jaf de pe E85. Măsura anunţată de Carmen Dan

Ancheta de amploare în Politie dupa dezvăluirile de la Realitatea TV. Șeful Poliţiei Române s-a întâlnit de urgenţă cu şefii din ministerul de Interne. După această întâlnire, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat că că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf.

Reacţiile au loc abia după doua zile de la tentativa de jaf de pe drumul European 85 şi în lipsa ministrului Carmen Dan. Un barbat a fost la un pas sa fie jefuit de o banda de tâlhari. Autoritățile au reacționat abia dupa ce cazul a fost amplu mediatizat de postul nostru de televiziune.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf asupra unui şofer, precizând că se ia în calcul şi posibilitatea patrulelor comune Poliţie - Jandarmerie.

"Ştiu că se intensifică activitatea de patrulare în zonă, dar tot ieri am discutat să se ia în calcul şi posibilitatea patrulării în comun cu susţinerea colegilor de la Jandarmerie", a declarat Carmen Dan la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că şeful Poliţiei Române se află la o întâlnire cu secretarul de stat pe ordine publică, cu privire la situaţia din Sineşti.

"Chiar acum, din câte ştiu, este într-o întâlnire cu secretarul de stat pe Ordine Publică (n.r. - şeful Poliţiei Române). Eu de ieri am dat dispoziţii să se facă verificări. Mă interesează dacă acolo este o situaţie care se întâmplă cu precădere sau sunt cazuri izolate. Mai mult decât atât, din câte ştiu, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus verificări atât la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa, cât şi la Poliţia din Sineşti şi celelalte aspecte care vor rezulta în urma acestor verificări vă vor fi comunicate de către inspectorul general al Poliţiei Române", a afirmat Dan.

Întrebată dacă se ştia de această practică, ministrul de Interne a spus că a primit un link pe telefonul personal privind tentativa de tâlhărie de la Sineşti şi a luat imediat legătura cu şeful Poliţiei Române.

România a ajuns la propriu Vestul Sălbatic. Un bărbat povestește cum a fost la un pas să fie tâlhărit pe drumul Buzău - București după o metodă ca în filmele western. Hoții înțeapă cauciucurile celor care se opresc la benzinării sau în parcări, iar mai târziu după ce pleacă și își dau seama ca au pană, trag pe dreapta și sunt jefuiți. Realitatea TV a solicitat un punct de vedere de la Poliţia Română, însă, până în prezent, nu am primit niciun răspuns. 

Bărbatul a povestestit cu lux de amănunte experiența prin care a trecut, într-un mesaj pe Facebook. Acesta venea din minivacanţa de 1 mai şi era însoţit de soţie şi copii. Postarea s-a viralizat rapid.

Hoţii nu erau la prima lor lovitură, drept dovadă rapiditatea cu care s-au mişcat. Una dintre anvelopele maşinii a fost tăiată în doar câteva secunde.

Mai multe articole despre:
jaf E 85 cauciucuri tăiate