MENIU

JAF la o casă de amanet din Constanţa

JAF la o casă de amanet din Constanţa

O casă de amanet din municipiul Constanța a fost jefuită, în noaptea de duminică spre luni, hoții, care au pătruns în incintă proftând de faptul că angajatele dormeau cu ușa deschisă, fugind cu aur și bani în sumă totală de aproximativ 100.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Constanța, alarma a fost dată luni dimineață, în jurul orei 04.30, după ce două persoane necunoscute au pătruns într-o casă de amanent aflată la intersecția străzilor Soveja cu Ștefăniță Vodă și, după ce le-au amenințat pe vânzătoare cu o șurubelniță, au fugit cu bani și două kilograme de aur, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la aproximativ 100.000 de lei.

Ulterior atacului, una dintre cele două vânzătoare a suferit un atac de panică, fiind necesară intervenția unui echipaj de la Ambulanță pentru a o stabiliza.

La fața locului a ajuns urgent o echipă de intervenție a IPJ Constanța, care a stabilit că, în momentul atacului, cele două vânzătoare dormeau într-o cameră învecinată încăperii în care funcționa casa de amanet și uitaseră ușa de la intrare deschisă.

"La acest moment s-a format un cerc de suspecți și se fac toate demersurile pentru identificarea și reținerea acestora. În cauză, se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Carmen Șerbănescu.

Casa de amanet jefuită era dotată cu camere de supraveghere, astfel încât anchetatorii vor analiza imaginile surprinse în încercarea de a stabili identitatatea atacatorilor.

Patronul casei de amanet a fost implicat într-un alt fel de incident, în ianuarie 2013, când a găsit pe parbrizul mașinii un bilețel în care era atenţionat să nu urce și, crezând că este o amenințare cu bombă, a alertat Poliția. El le-a povestit atunci oamenilor legii că fusese plecat în concediu, iar când s-a întors a găsit pe parbrizul mașinii, ce fusese parcată în fața locuinței, un bilet în care scria să nu pornească mașina și să sune la un număr de telefon. La acel număr a răspuns o vecină, care i-a povestit că într-o noapte a văzut o persoană care purta mănuși și care i-ar fi pus ceva sub mașină.

Câteva zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au izolat zona dar, după aproape trei ore de căutări, timp în care au verificat automobilul și cu un robot specializat, nu au găsit nimic suspect, stabilindu-se că a fost o alarmă falsă.

Mai multe articole despre:
hoţi Constanţa jaf casă de amanet