MENIU

IULIA IONESCU a fost GĂSITĂ. Unde era ADOLESCENTA care a dispărut miercuri, în drum spre şcoală

IULIA IONESCU a fost găsită, sâmbătă la 16.35, de angajaţii CFR, într-un tren cu care venea de la Suceava, unde fusese la o mânăstire. Eleva de 15 ani dispăruse miercuri, în drum spre şcoală.

IULIA IONESCU a fost găsită. Liceana de 15 ani de la Colegiul Naţional Sfântul Sava a fost găsită, sâmbătă, de angajaţii CFR, într-un tren care se întorcea de la Suceava, informează REALITATEA TV.

Tânăra olimpică a fost predată Poliţiei la Focşani. Fără să dea explicaţii pentru gestul său, IULIA IONESCU a dat de înţeles că se întoarce de la o mânăstire din judeţul Suceava.

UPDATE 20.50: Petre Tobă, şeful Poliţiei Române: "Vreau să vă fac un anunţ oficial. Minora care a dispărut a fost găsită, e în custodia Poliţiei Române şi se îndreaptă spre Bucureşti."

PRIMELE DETALII ale dispariţiei IULIEI IONESCU: "Era îmbrăcată în haine bisericeşti"

Adrian Vlaicu, director marketing CFR, a declarat, pentru REALITATEA TV: "Fata a fost depistată de personalul de tren, când s-au făcut reviziile legitimaţiilor de călătorie. După Paşcani au mai făcut un control, au ţinut-o sub supraveghere şi s-au convins că este ea şi au sunat la 112, care şi-a făcut datoria imediat".

"Era îmbrăcată în haine bisericeşti, de aceea le-a fost greu să o identifice. Şi-a schimbat hainele, este evident. Vă pot spune că biletul său de tren costă în jur de 100 de lei şi că biletul său era în ordine, pe ruta Suceava-Bucureşti", a mai explicat Adrian Vlaicu.

"Era o călătoare liniştită, cuminte, la locul său...stătea liniştită", a mai declarat reprezentantul CFR. 

Conform unor surse, citate de Mediafax, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia Ionescu i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

 IULIA IONESCU ar fi fost condusă la gară, în Suceava, de către un preot. Ea purta un veşmânt de călugăriţă.

Biletul lăsat de eleva DISPĂRUTĂ de la Colegiul "Sf. Sava": Vremea este frumoasă, EU AM PLECAT LA...

Bunicii IULIEI IONESCU erau disperaţi. Au crescut-o frumos şi parcă simt că ceva rău i s-a întâmplat nepoatei lor. „Ne e teamă că a fost răpită şi sechestrată. Nu avea prieteni, învăţa toată ziua, iar atunci când pleca era însoţită de noi. Nici la mall nu s-a dus vreodată singură. Era olimpică la mai toate materiile", povesteşte Vasile Popescu, bunicul puştoaicei.

Anchetatorii sunt, însă, de altă părere. Cred că fata a plecat de bunăvoie de acasă. Nu a mai ajuns la şcoală, ci s-a oprit la un magazin unde şi-a amanetat lănţişorul de aur şi telefonul de ultimă generaţie, primit de la părinţi în urmă cu cinci luni, după care a plecat la mănăstire cu gândul să se călugărească. Pe lângă bileţelul de adio lăsat familiei, eleva i-a trimis un mail ciudat duhovnicului ei, în urmă cu câteva zile: "Merg la mănăstire. Îl iubesc pe Iisus. Vine Apocalipsa", îl anunţa fata.

IULIA IONESCU. "Duhovnicul fetei dispărute n-a făcut nimic care să i se reproşeze", spune Patriarhia

IULIA IONESCU. Stoica a făcut aceste precizări întrebat dacă, în cadrul Bisericii, va fi chestionat în legătură cu acest caz preotul paroh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală.
Privind faptul că duhovnicul le-a prezentat poliţiştilor, după dispariţia fetei, un mail în care aceasta îl anunţa că vrea să plece la mănăstire, Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aştepte până împlineşte 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

IULIA IONESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat anterior pentru MEDIAFAX că nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaş, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat mănăstirile din ţară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele, dar nu a primit deocamdată vreo veste în acest sens, a mai spus părintele Stoica, precizând că ţine legătura cu colegii săi pentru localizarea fetei, dacă aceasta se va îndrepta spre o mănăstire.