MENIU

Italia impune certificatul COVID-19 în mijloacele de transport, terase și la schi după aproape 100.000 de cazuri zilnice

Italia impune certificatul COVID-19 în mijloacele de transport, terase și la schi

Italia ia noi măsuri drastice din cauza creșterii uriașe a infectărilor provocate de noua tulpină OMICRON. Din ianuarie, certificatul de vaccinare va fi obligatoriu și în mijloacele de transport, hoteluri, terase, piscine, săli de sport și pe părtiile de schi. 

Guvernul italian, confruntat cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, a decis noi măsuri miercuri seara, 29 decembrie, după recordurile de cazuri confirmate de coronavirus. 

Astfel, certificatul de vaccinare va fi solicitat și în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine, săli de sport și chiar părtiile de schi. Certificatul COVID a fost introdus de la începutul lunii decembrie în Italia - supercertificat, ce prevede vaccinarea sau trecerea prin boală, nu și un test negativ COVID-19, potrivit thelocal.it

Noile măsuri au fost luate pe măsură ce numărul zilnic de cazuri de coronavirus a crescut la un record de 98.030 cu o zi în urmă - miercuri, iar numărul pacienților spitalizați este în creștere.

Modificările anunțate de guvern  vin pe lângă o serie de reguli mai stricte anunțate în urmă cu o săptămână, pe 23 decembrie, inclusiv interzicerea evenimentelor în aer liber în perioada sărbătorilor, dar și închiderea cluburilor de noapte până pe 31 ianuarie.

Guvernul Italiei a introdus săptămâna trecută și noi cerințe de testare aleatorie pentru sosirile internaționale, pe lângă regulile deja existente privind testarea și vaccinarea. Potrivit noilor măsuri luate, carantina nu va mai fi necesară pentru cei vaccinați deja cu 3 doze sau cei care au trecut prin boală în ultimele 120 de zile chiar dacă au avut contact cu un caz pozitiv, potrivit noului decret adoptat de guvern. Aceștia trebuie să poarte o mască FFP2 timp de 10 zile, iar, dacă au simptome, trebuie să facă un test în termen de cinci zile de la contactul cu persoana confirmată. 

Regulile anterioare impuneau tuturor persoanelor de contact să intre în carantină (timp de 7 zile dacă sunt vaccinate și 10 dacă sunt nevaccinate) și apoi să obțină un rezultat negativ al testului la sfârșitul acestei perioade.