MENIU

Italia cere UE înăsprirea regulilor privind migrația în contextul pandemiei

Italia cere UE înăsprirea regulilor privind migrația

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a solicitat Uniunii Europene să adopte reguli comune mai stricte cu privire la sosirile din afara blocului comunitar pentru a limita riscurile de contaminare cu noul coronavirus. Solicitarea oficialului Italian vizează țările care nu fac parte din UE și din Schengen.

Ministrul Italian al Sănătății a trimis o scrisoare în acest sens comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, şi ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

,,Consider oportun că este necesar să se elaboreze un ansamblu de noi măsuri de precauţie pentru sosirile din ţările care nu fac parte din Schengen şi din afara UE", a spus ministrul, citat de Agerpres.

Speranza a subliniat necesitatea unei coordonări mai bune între statele UE pentru ca acestea să fie mai eficiente ,,în atingerea obiectivului de a încetini propagarea infecţiilor provocate de focare de origine externă".

Apelul vine în contextul creșterii bruște a numărului de cazuri de SARS-CoV-2 la Roma, după sosirile din Bangladesh, ceea ce a determiant autoritățile să interzică zborurile din această ţară o săptămână. Oficialul italian a precizat că, din cele 274 de persoane care au venit luni, pe cale aeriană, din Dhaka la Roma, au fost testate pozitiv cel puțin 36.

Reamintim că, potrivit unor noi măsuri adoptate în regiunea italiană Veneto, persoanele testate pozitiv COVID care refuză tratamentul în spital ar putea fi condamnate la închisoare. 

Mai multe articole despre:
covid italia migratie ue