MENIU

Italia cere AJUTOR statelor europene în lupta cu FLĂCĂRILE din insula Sardinia. Situația este DISPERATĂ

Incendii - imagine de arhivă

Autoritățile italiene sunt disperate!  Acestea au cerut, duminică, statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins mai multe părţi din insula Sardinia şi care au dus la evacuarea a aproximativ 400 de oameni.

Ministrul italian de Externe Luigi Di Maio a anunţat, într-o postare pe Facebook, că autoritatea de protecţie civilă a ţării a emis o cererea în acest sens, precizând, totodată, că este recunoscător pentru ajutorul care a fost deja trimis.
 
”Două (aeronave) sunt pe drum din Franţa, ceea ce mulţumesc oficial”, a spus Di Maio.
 
Italia a cerut duminică statelor europene să trimită avioane pentru a ajuta la stingerea incendiilor care au cuprins părţi din Sardinia şi care au dus la evacuarea a sute de oameni, transmite Reuters, potrivit News.ro.
 
Autoritatea de protecţie civilă a declarat că şapte avioane Canadair, avioane amfibii folosite pentru pentru a arunca apă peste incendii, lucrează în zona Oristano.
 
"Incendiile de astăzi au afectat în principal sudul", a spus acesta.
 
Vânturile fierbinţi din sud-vest au complicat efortul.
 
Christian Solinas, preşedintele regiunii Sardinia, a descris incendiile drept ”un dezastru fără precedent”.
 
El a spus că nu este posibil să se determine amploarea completă a pagubelor, dar a adăugat că îi va cere prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare, pentru proiecte de reîmpădurire, relatează HotNews.ro.
Mai multe articole despre:
italia incendii sardinia ajutor elicopetere europa