MENIU

Israelul și India dezvoltă un test pentru COVID-19 mult mai rapid decât cele folosite în prezent

israel

Un test revoluționar pentru COVID-19, ce ar putea să dea rezultatul în mai puțin de 30 de secunde, urmează să fie dezvoltat de Israel și India. Identificarea mai rapidă a persoanelor bolnave va permite combaterea mai eficientă a pandemiei, scriu jurnaliștii de la România Actualități.

Proiectul se bazează pe expertiza tehnologică israeliană și capacitățile de producție în masă din India. Israelul trimite o delegație în India pentru efectuarea unei serii de încercări finale, ca parte a efortului comun de producere a kitului de testare rapidă. O echipă de rang înalt din cadrul Direcției de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării care cooperează cu partenerul din India se va deplasa cu un zbor special la New Delhi.

Testele trebuie încercate pe o gamă largă de pacienți. Vor fi testate patru sisteme tehnologice: testul de voce, testul de respirație, testul izoterm și testul de acizi poliamino. Cercetătorii israelieni speră să fie schimbat modul de combatere a coronavirusului, oferind posibilitatea relansării economiei, a declarat ministrul apărării, Benny Gantz.

Între timp, situația din teren din Israel nu arată prea bine din punctul de vedere al pandemiei. Bilanțul total a ajuns la peste 61.000 de persoane confirmate oficial. La o populație de aproape 9 milioane de locuitori, Israelul a raportat un total de 464 de decese din cauza pandemiei.

Mai multe articole despre:
Israel india coronavirus lume