MENIU

Israelul bombardează Fâșia Gaza, ca represalii

Armata israeliană a efectuat vineri în zori o serie de lovituri militare asupra poziţiilor deţinute de mişcările islamiste Hamas şi Jihadul Islamic în Fâşia Gaza

Armata israeliană a efectuat vineri 100 de lovituri asupra poziţiilor deţinute de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza, ca ripostă la tirurile cu rachete dinspre enclava palestiniană în direcţia regiunii Tel Aviv în seara zile de joi, incidente survenite într-o perioadă cu riscuri ridicate, potrivit France Presse.

'Avioane de luptă, elicoptere de atac şi aviaţia israeliană în ansamblul său au atacat în noaptea de joi spre vineri o sută de ţinte ale organizaţiei teroriste Hamas în Fâşia Gaza', se afirmă într-un comunicat al armatei, care menţionează că printre ţintele lovite figurează un important centru de fabricare a rachetelor şi un complex de unde Hamas îşi dirijează activităţile în Cisiordania, un alt teritoriu palestinian situat la o distanţă de câteva zeci de kilometri de Fâşia Gaza.

Surse din cercuri de securitate din Gaza au confirmat 100 de lovituri aplicate în aproximativ 40 de locuri de-a lungul enclavei.

Conform informaţiilor preliminare, un singur cuplu de palestinieni a fost rănit în sudul Fâşiei Gaza.

Aceste acte de ostilitate şi reacţia dură a Israelului reprezintă ultima manifestare a tensiunilor ce persistă între Israel şi grupările armate palestiniene, care s-au ciocnit din nou în 2018, după trei războaie din 2008.

Ele intervin într-o perioadă extrem de volatilă, când regimul de încetarea focului de ambele părţi rămâne fragil, iar Israelul este în plină campanie electorală.

Mai multe articole despre:
Fâşia Gaza Israelul