MENIU

Irina Radu, primele declarații după ce a primit undă verde pentru șefia TVR

Irina Radu, director de programe al SRTV, propusă de PSD, a fost validată în funcția de director interimar, pentru cel mult șase luni, după ce plenul comun al Parlamentului a adoptat proiectul de hotărâre privind numirea sa cu 231 de voturi "pentru", iar trei "împotrivă". Imediat după ce a primit avizul pozitiv din partea Comisiilor de cultură, Irina Radu a declarat, pentru jurnaliști, că nu poate vorbi despre planurile pe care le are, deocamdată, însă a subliniat că în perioada imediat următoare trebuie să se asigure că toți colegii din TVR își vor lua salariile.

"Am considerat că TVR m-a făcut ceea ce sunt. Sunt datoare dacă mi s-a cerut ajutorul și sprijinul să îl dau. E aberant de la o zi la alta să ai planuri. Aveam multe planuri pentru că sunt în comitetul director și din acea poziție aveam planuri. Acum, din noua poziție, voi avea alte planuri. În perioada imediat următoare, trebuie să ne asigurăm că toți colegii din TVR își vor lua salariile. Pe mine, ca director de programe, nu mă satisfac emisiunile din acest moment, și din motive financiare. Îmi doresc să fim ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă telespectatorii de la TVR. Acum prioritatea mea este să mă gândesc care e echipa apropiată cu care voi lucra și care sunt primii pași", a spus Irina Radu. 

Raportul de activitate al TVR pe 2014 a fost respins, miercuri, cu 115 pentru şi 220 de voturi împotrivă, iar potrivit legii, Consiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR Stelian Tănase se consideră demişi, informează Mediafax.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că propunerea coaliţiei pentru şefia interimară a Televiziunii publice va fi "un om respectat din TVR", care nu are niciun fel de apartenenţă politică.

"Propunerea pe care noi o s-o transmitem la comisii pentru această perioadă de interimat nu va fi o propunere politică, va fi o propunere serioasă, un om respectat din TVR, care nu are niciun fel de apartenenţă politică şi care pe această perioadă de interimat va colabora cu noi, cu comisiile de Cultură, cu Guvernul".

Irina Radu este licențiată în Litere și a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundația Britanică Thomson, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.

În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-șef al Redacției Copii-Tineret.

În 2000 și 2001, a fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 și 2005 a fost directorul festivalului.

În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

A obținut premiul APTR pentru emisiunea "Culise", în 2000, și pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.