MENIU

Irina Begu sparge gheața pentru România la Australian Open. Adversara, prăbușită pe teren

Irina Begu deschide calea pentru Simona Halep
Irina Begu, trece în turul doi la Australian Open, după accidentarea Andreei Petkovici

Irina Begu este prima româncă calificată în turul doi la Australian Open din cele trei care au debutat în prima zi la turneul de mare slem din Sydney. Irina Begu a reușit să se califice prin abandonul adversarei în setul doi, după ce pierduse primul set.

Irina Begu, locul 70 WTA, a beneficiat de abandonul adversarei Andrea Petkovici (locul 63), în momentul în care era condusă cu 1-0 la seturi, dar avea avantaj 4-3 şi minge de break.

În setul doi, nemţoaica s-a prăbuşit pe suprafaţa de joc, chiar lângă linia de fund a terenului, solicitând intervenţia medicului.

Partida dintre Irina Begu și Petkovici a fost întreruptă pentru un time-out medical, la scorul de 7-6(3), 3-4 (30-40), cu nemţoaica la serviciu, iar medicii i-au acordat primul ajutor, i-au măsurat tensiunea şi au dus-o la umbră - indicând probleme cu deshidratarea.

Australian Open // Lovituri neașteptate pentru Simona Halep

În ciuda intervenţiei medicilor, Petkovic nu a mai putut continua partida, iar Irina Begu a acces astfel în turul doi, beneficiind de abandonul adversarei sale, la o oră şi 47 de minute de la startul partidei.

Andrea Petkovici căzuse şi în final de prim set, însă atunci nu a avut nevoie de intervenţia medicilor, ea verificând doar starea piciorului stâng: a scos pantoful sport, apoi şi-a aşezat cu meticulozitate şireturile.

În faza următoare, Irina Begu va întâlni învingătoarea dintre Petra Kvitova și Magdalena Rybarikova.

Mai multe articole despre:
Australian Open Irina Begu Simona Halep