MENIU

Irakianul declarat indezirabil în România, îndepărtat de pe teritoriul României

Un cetăţean irakian, suspect de propagandă spre ideologia jihadistă, declarat joi indezirabil pentru o perioadă de 10 ani de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, a fost îndepărtat vineri noaptea de pe teritoriul României, scrie Mediafax.

"În cursul nopţii trecute, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat o misiune de îndepărtare sub escortă a cetăţeanului irakian H.R.S.H, declarat indezirabil în România de către Curtea de Apel Bucureşti.

De la data pronunţării instanţei de judecată, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost luat în custodie publică şi cazat într-unul dintre centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Noaptea trecută acesta a fost îndepărtat din ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coandă de unde a părăsit România cu o cursă de linie către Bagdad.

La ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului irakian s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 10 ani", anunţă printr-un comunicat de presă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Irakianul a intrat în atenţia SRI în 2013, după ce a ajuns în România în baza unei vize de studii.

"În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI s-a stabilit că suspectul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale", se arată în comunicatul de presă transmis joi de Serviciului Român de Informaţii.