MENIU

IPS Teodosie anunță noi căi de a bloca dărâmarea "bisericii de pe trotuar" din Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunțat, vineri, la Realitatea Plus, că nu renunță la ideea de a se opune și a încerca pe toate căile să stopeze dărâmarea așa-numitei "biserici de pe trotuar" din Constanța. Înalta față bisericească a acuzat încă odata instituțiile implicate de rea-voință.

"Noi am solicitat mai multe, am indicat mai multe locații pentru mutare, dar primăria a fost sursă, n-a dorit să ne asculte, de aceea trebuie să facem în așa fel încât biserica să se mențină pe locul acela sau în alt loc din apropiere și nu este cu neputință, dar trebuie să existe bunăvoință, nu ostilitate. 

Nu acceptăm așa ceva, vom sta de strajă, vom depune din nou, marțea viitoare, la Justiție, alte întâmpinări, pentru că și hotărârea acesteia este nerealistă. Cum să dărâmi o biserică în care credincioșii și-au găsit loc de rugăciune? Cum să nu le mai permiți să se roage în locul în care o fac de 20 de ani, nu incomodează pe nimeni, este un răspuns categoric și nejustificat al Primăriei Constanța. Mulțimea de credincioși care se roagă acolo este agresată de aceste hotărâri ale Justiției și ale Primăriei", a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în direct la Realitatea Plus.