MENIU

Ion Ţiriac, anunţ surprinzător pe care-l primeşte din Spania. Nu se aştepta să audă una ca asta!

Ion Ţiriac, proprietarul turneului de tenis de la Madrid, a făcut o impresie plăcută în Spania nu doar prin investiţiile în sportul pe care Simona Halep îl domină în circuitul WTA, ci şi prin colecţia impresionantă de maşini. Galeria Foto.

Ziarul "Marca" a dedicat, marţi, un material uriaş muzeului de maşini al lui Ţiriac. Ibericii sunt impresionaţi de colecţia omului de afaceri şi susţin că, odată ajuns în România, nu trebuie să ratezi o asemenea vizită.

"Ion Ţiriac, colecţie de maşini care merită o vizită", scrie ziarul Marca, care promovează intens Bucureştiul: "E una dintre atracţiile capitalei României. Sunt peste 250 de maşini pe care nu le poţi vedea în altă parte. De la deschidere, în 2015, muzeul a devenit un reper important pentru întreaga Românie. De la deschidere, în 2015, spaţiul destinat maşinilor s-a triplat".

Redeschisă publicului în luna mai 2015, colecţia cuprinde peste 150 exponate de epocă, fabricate începând cu anii 1899, dar şi automobile performante, cu un design actual. Vizitatorii vor regăsi singura colecție din lume cu cele 6 Rolls Royce Phantom produse până în anul 1972, precum și exemplare ce au aparținut anterior unor nume sonore precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. sau Bernie Ecclestone.

Cea mai veche maşină pe care iubitorii de automobile o pot viziona este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, din 1889, iar cel mai impresionant model e un Ferrari din 2014, mai notează sursa citată.

Cum arată o parte dintre cele mai frumoase maşini din colecţia lui Ion Ţiriac, în Galeria Foto.

Mai multe articole despre:
maşini Otopeni colecţie Ion Tiriac