MENIU

ION CRISTOIU: Corupţia în justiţie ar trebui PEDEPSITĂ DUBLU

<p>ION CRISTOIU</p>

ION CRISTOIU a comentat, la Realitatea TV, cazul judecătorului Mircea Moldovan care iniţial a fugit de anchetatori.

"După părerea mea, pe lângă anii pe care trebuie să îi ia pentru corupţie, domnul judecător trebuie să ia şi nişte ani în plus pentur confuzie mentală. Domnul Moldovan este judecător la Tribunalul Bucureşti, nu în Zanzibar, şi e primul om care trebuia să ştie că nu are cum să se sustragă unei chemări la DNA. E ceva incredibil. Am avut multe procese şi mă impresionează judecătorul, stă undeva într-un soi de catedră, trebuie să te ridici în picioare, prezinţi buletinul. Imaginea de mare autoritate a judecătorului, şi el sare gardul. E un nou caz de corupţie în justiţie. Dincolo de această poveste cu săritul gardului care compromite grav imaginea de autoritate a justiţiei, începem să avem o mare problemă. Corupţia în justiţie ar trebui pedepsită dublu. Te duci la judecător şi dincolo de el e Dumnezeu. Dacă domnul Moldovan te potcoveşte cu vreo jumătate milion de euro de plătit, unde te duci? În cazul judecătorilor, după părerea mea, corupţia înseamnă nedreptate şi distrugerea unor vieţi omeneşti", a spus Cristoiu.
 
"Foarte interesantă este reţeaua. Bănuiesc că şi aici a fost o reţea. A fi corupt de unul singur e posibil. Când sunt mai mulţi corupţi, asta presupune o înţelegere şi asta înseamnă că deja suntem în vecinătatea mafiei. Înţelegerea aia presupune o infracţiune acceptată de mai mulţi. E deja foarte grav", mai spune jurnalistul.

Mircea Moldovan, judecătorul fugar căutat de poliţie, a fost surprins de camerele de luat vederi în momentul în care fugea de acasă. Mircea Moldovan s-a predat în cele din urmă. Magistratul de la Tribunalul Bucureşti s-a prezentat direct la sediul DNA.

Mai multe articole despre:
judecător Ion Cristoiu Mircea Moldovan