MENIU

Iohannis vrea comasare: Prea multe alegeri! Buda: „Cel mai bun discurs al unui șef de stat”

Iohannis vrea comasare: Prea multe alegeri! Buda: „Cel mai bun discurs al unui șef de stat”

Se fac strategii de ultimă oră pentru putere, iar comasarea pare că intră în linie dreaptă. Liderii Coaliției se văd mâine să pună cap la cap ultimele detalii legate de organizarea alegerilor europarlamentare în același timp cu cele locale. Între timp, Klaus Iohannis a transmis mai multe mesaje în direct de la Strasbourg, pe mai multe teme de interes, mai ales, acum, în an electoral.

„A fost unul dintre cele mai bune discursuri din Parlamentul European al unui șef de stat. A punctat toate problemele, cu toții suntem conștienți de problemele care apar la nivelul UE, dacă ne referim la ce s-a întâmplat cu Ucraina, inclusiv votul dat de către Austria în privința aderării României în spațiul Schengen. Toate aceste aspecte reliefează nevoia de a discuta modalitatea de a lua decizii la nivelul UE. A fost o zi în care ne-am simțit bine că suntem români și România a fost apreciată aici, la Strasbourg”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Klaus Iohannis a dat undă verde: coaliția e liberă să comaseze alegerile, însă cu respectarea legii. Declarația a fost dată la Bruxelles, acolo unde șeful statului a ținut un discurs despre viitorul Uniunii Europene.

Mai mult, Klaus Iohannis a susținut că ar fi inadmisibil ca nicio poziție din conducerea Uniunii să nu fie ocupată de politicienii din est. Afirmația vine după ce șeful statului a pierdut ocazia de a conduce Consiliul European, după ce Charles Michel a anunțat că nu se mai retrage din această funcție. 

La discursul președintelui au participat europarlamentari de la Grupul Epp, Renew, ECR - Cristian Terheș, S&D - Mihai Tudose, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Carmen Avram, Corina Crețu și Nicolae Stefanuță, Renew - Dacian Cioloș, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache, Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Ramona Strugariu, Alin Mituța, de la Epp toți cei 10 liberali: Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Sigfried Mureșan, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Mircea Hava, Vlad Nistor, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda de la PNL și de la UDMR - Lorant Vincze și Iuliu Winkler. A lipsit Traian Băsescu pentru că este bolnav, dar și Eugen Tomac.

Mai multe articole despre:
iohannis alegeri comasare buda