MENIU

Iohannis: Un termen în plin proces electoral ar fi o presiune imensă pe completul de judecată

<p>Klaus Iohannis</p>

Într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Marincea (just-news.ro), Klaus Iohannis explică în premieră de ce a ales să tacă până la capăt, ce ascunde această strategie de a nu-şi ataca contracandidaţii, care sunt soluţiile concrete pentru un sistem de sănătate eficient, cine consideră că este duşmanul său, care este rolul serviciilor secrete în campania electorală şi de ce crede că va putea prelua proiectul România.

REP: Domnule preşedinte, cum veţi reacţiona dacă veţi fi declarat incompatibil înainte de a se finaliza cele două tururi electorale?

K.I. Nu am cum sa pierd acest proces! Daca s-ar da un termen în plin proces electoral, vă daţi seama că ar fi o presiune imensă pe acel complet care va judeca cauza. Oricum ar fi, am toată încrederea că ceea ce se va judeca va fi corect. Acum sau la anul, e mai degrabă un detaliu tehnic.

REP: Dacă v-aţi dorit să se finalizeze mai repede,  de ce nu ati cerut acest lucru la ICCJ din august?

K.I. Nu am considerat că e cazul. Fiecare să işi facă treaba aşa cum consideră. Nu m-am implicat eu în treaba Înaltei Curti, cum cred că nici Agenţia Naţională de Integritate nu trebuia să se implice. Dacă instanţa ar fi considerat ca ar fi trebuit dat un termen mai devreme, l-ar fi dat şi fără intervenţia mea.

Mai mult pe just-news.ro