MENIU

Iohannis s-a adresat diplomaților români la Cotroceni. Care sunt principalele linii de acțiune externe trasate de șeful statului

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis are prima ieșire publică după tragedia din Crevedia care a îngrozit toată țara, dar și după cea din stațiunea 2 mai în care au murit doi tineri. Șeful statului i-a convocat la Cotroceni pe ambasadorii din România, pentru reuniunea anuală.

„Dumneavoastră v-ați aflat de nenumarate ori in prima linie punand in miscare demonstrand constant relevanta unei diplomatii eficiente”, a spus președintele României în deschiderea discursului sau.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare.

"Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spaţiul Schengen", a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice, şefii oficiilor consulare şi directorii institutelor culturale româneşti. 

În cadrul discursului, președintele a spus că solidaritatea Romaniei fata de Ucraina a ramas de neclintit. Iohannis a vorbit despre ajutorul neclintit acordat de țara noastră țării  vecine aflate în război și de eforturile pentru „combaterea impunității Rusiei” 

„Atat timp cat va fi necesar vom continua sa fim alaturi de Republica Moldova”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Mai multe articole despre:
klaus iohannis tragedia de la crevedia schenghen