MENIU

Iohannis în Mercedes, Papa Francisc în Logan

Chiar dacă există anumite norme de protocol, Papa Francisc a reușit să impună și în vizita la București simplitatea și normalitate. Dacă președintele Iohannis s-a deplasat de la Otopeni la Cotroceni cu limuzina prezidențială, Suveranul Pontif a ales să facă acest drum cu neaoșul Logan. 

Mai mult ca sigur că Loganul în care s-a deplasat Papa Francisc nu a fost special pregătit. Mai mult, pe tot parcursul drumului de la Aeroportul Otopeni și până la Palatul Cotroceni, Suvernul Pontif a mers cu geamul deschis și a salutat mulțimea venită să-l vadă.

Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă "Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, mașină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Oamenii au coborât din mașini pe DN1, la intrarea în Capitală, ca să aplaude mașina în care se află Papa Francisc, suveranul pontif ajungând pe teritoriul românesc. 

După ce a fost primit pe Aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fost preluat de un Logan de culoare albastră și dus către Palatul Cotroceni.

Pe sensul opus, oamenii au oprit mașinile și au coborât din autoturisme pentru a face poze și a aplauda.

Dacia produce Papamobilul cu care se plimbă Suveranul Pontif. Aşa arată Papamobilul Logan

Suveranul Pontif se va plimba prin România cu o Dacia fabricată la Mioveni. Nu este pentru prima dată când Papa face asta. Faţa bisericească a apelat la brandul nostru autohton şi în 2016, într-o vizită oficială în Armenia. Papamobilul a fost un Logan. E drept, sub brandul Renault, nu Dacia, dar, practic, maşina este aceeaşi.

Papa Francisc va efectua în perioada 31 mai - 2 iunie o vizită apostolică în România. Iohannis îl va întâmpina, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, pe Papa Francisc, pe 31 mai, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil, produs de Dacia, către Palatul Cotroceni, unde va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu şi se va trece în revistă garda de onoare.

Papamobilul în care Papa Francisc va sta pe timpul vizitei în România a fost conceput de uzina Dacia și de SPP. Automobilul a fost agreat de Suveranul Pontif, la vizita SPP din aprilie, de la Vatican.

Papamobilul a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc în România, iar autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), în conformitate cu normele de securitate, a informat Mediafax.

De altfel, Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Mai multe articole despre:
papamobil Duster papa francisc logan