MENIU

Iohannis a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni, prim-ministrul a anunțat că pleacă în Spania

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că o invită pe Viorica Dăncilă pentru consultări, la Palatul Cotroceni, mâine, 6 septembrie, fix în ziua în care prim-ministrul a fost invitat de Regele Spaniei.

După anunțul lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a replicat, la ședința de Guvern de astăzi, că va pleca în Spania pentru a da curs invitației Regelui Spaniei și pentru a se întâlni cu premierul iberic Pedro Sanchez.

"Ma voi afla maine intr-o vizita de lucru in Spania, unde voi avea o intrevedere cu omologul meu spaniol si voi fi primita de Regele Spaniei", a spus Viorica Dăncilă.

Aceasta a fost prima reacție din partea Guvernului României referitoare la acest subiect.

Ieri, Casa Regală a Spaniei a informat că Viorica Dăncilă va face o vizită de două zile în Spania, unde va fi primită în audienţă de către regele Felipe al VI-lea, la Palatul Zarzuela.

”Majestatea Sa regele o va primi la Palatul Zarzuela pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Viorica Dăncilă, premierul României, va face o vizită în Spania în zilele de 6 şi 7 septembrie” a fost anunţul publicat, ieri, pe pagina oficială a Casei Regale spaniole.

Până astăzi, informația nu a fost confirmată de Guvernul României. Nici pe site-ul Guvernului, la rubrica "Agenda", nu a fost confirmat faptul că Dăncilă va pleca în Spania.

--------------------------------------------------------------------------

UPDATE / Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că a fost mandatat de Viorica Dăncilă să meargă mâine, la Palatul Cotroceni, împreună cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

"Tinand cont de invitatia domnului presedinte pentru maine, invitatie adresata doamnei prim-ministru, de a participa la o sedinta la Palatul Cotroceni, la ora 11:30... Cu toate ca se cunostea programul de vizite externe pentru doamna prim-ministru, invitatia a fost lansata, iar in aceasta situatie doamna prim-ministru a decis sa merg personal, alaturi de domnul ministru Tudorel Toader. Astfel, la Cotroceni, vor fi doi membri ai Cabinetului Dăncilă, ministrul de Finante si ministrul Justitiei", a spus Teodorovici.

UPDATE / Presedintele Klaus Iohannis a reactionat: "Din păcate, nu este prima dată când Guvernul și Prim-ministrul refuză dialogul instituțional cu Președintele României, preferând ca, în locul atribuțiilor constituționale și al cooperării loiale, să pună indicațiile primite de la conducerea de partid".

Mai multe articole despre:
Spania Cotroceni iohannis Dancila