MENIU

Iohannis, abandonat de unul dintre oamenii de încredere

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis a demisionat joi din funcție, anunță Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi i-a fost alături președintelui timp de trei ani, în primul mandat. Este prima plecare de la Cotroceni în noul mandat al lui Klaus Iohannis.

 

Șeful statului nu este la prima situație de acest gen. Este al doilea purtător de cuvânt care pleacă de la Cotroceni. 

Primul purtător de cuvânt al Administrației prezidențiale, din primul mandat al lui Iohannis, a plecat dupa aproape cinci luni. Ulterior, Iohannis nu a mai avut purtător de cuvânt timp de un an de zile.  

Mădălina Dobrovolschi și-a anunțat joi decizia, într-un scurt mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Este adevarat. Am demisionat. Se incheie o etapa frumoasa din viata mea profesionala, pentru care ii multumesc domnului presedinte. Ii multumesc pentru incredere, sustinere si ocazia de a invata mai mult! Este momentul sa ma pregatesc pentru noi proiecte. Va multumesc tuturor pentru mesaje!”, a scris Dobrovolschi pe Facebook.

 

Mădălina Dobrovolschi a fost numită purtător de cuvânt la Administrația Prezidențială în august 2016.

Numirea sa la Cotroceni a avut loc  la putin timp dupa ce s-a maritat cu pilotul Emil Dobrovoschi, un apropiat al presedintelui. Iohannis si Dobrovolschi sunt originari din Sibiu.

În decembrie 2014, jurnalista Mădălina Dobrovolschi (Puşcalău) a demisionat de la postul B1 TV, unde realiza emisiunea "Bună seara, România". Ea a moderat ultima dezbatere dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din noiembrie 2014.

Înaintea Mădălinei Dobrovolschi, Palatul Cotroceni a avut ca purtător de cuvânt tot un jurnalist, în persoana Tatianei Niculescu-Bran. Aceasta însă s-a retras din funcţie la scurt timp de la numire, în aprilie 2015. Motivul oficial al demisiei sale: a constatat că relaţia sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o. Bran fusese numită în 22 decembrie 2014 în funcţia de consilier prezidenţial, la două zile de la începerea primului mandat al lui Klaus Iohannis ca președinte al României.

După demisia Tatianei Niculescu-Bran din funcție, președintele Klaus Iohannis nu a mai desemnat un nou purtător de cuvânt timp de un an de zile.