MENIU

Ioana Vonica află sâmbătă dacă va putea participa la înmormântarea soţului

Ioana Vonica ar putea să NU participe la înmormântarea soţului

Contestaţia procurorilor faţă de cercetarea Ioanei Vonica în libertate, sub control judiciar, va fi judecată sâmbătă, de la ora 11.00, de Curtea de Apel Bucureşti, astfel că femeia ar putea participa la înmormântarea soţului ei, care va avea loc duminică.

Iniţial, judecarea contestaţia primise termen după funeralii, mai precis săptămâna viitoare, miercuri.

Termenul a fost însă preschimbat, vineri, pentru sâmbătă, la ora 11.00.

Dacă instanţa va respinge recursul procurorilor, Ioana Vonica va putea participa la înmormântare.

Ioana Vonica se află, din 22 mai, în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acesteia, în dosarul reţetelor false prin care s-a creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Marţi după-amiază, soţul Ioanei Vonica, Ilie Vonica, a murit la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă, după ce s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri.

O zi mai târziu, respectiv miercuri, Ioana Vonica a trimis o cerere de liberare Parchetului Capitalei (care instrumentează dosarul în care aceasta a fost arestată), cerând să participe, duminică, la înmormântarea soţului său. Această unitate de parchet a înaintat însă, în aceeaşi zi, solicitarea către Poliţia Capitalei, precizând, pentru MEDIAFAX, că nu este competent să o soluţioneze.

Pe de altă parte, surse din rândul anchetatorilor declarau, pentru MEDIAFAX, că eliberarea Ioanei Vonica nu este de competenţa Poliţiei, autoritatea care poate decide să-i permită acesteia participarea la înmormântarea soţului său fiind instanţa ce a decis arestarea preventivă.

În aceste condiţii, Ioana Vonica a trimis, miercuri, o cerere la Tribunalul Bucureşti, prin care solicita înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. În cursul zilei de joi, instanţa bucureşteană a admis solicitarea soţiei proprietarul grupului Polisano.

Decizia a fost însă contestată, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, de procurorii de la Parchetul Capitalei.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marţi după-amiază, după ce, susţin anchetatorii, s-a sinucis.