MENIU

Ioan Niculae rămâne după gratii. Decizia este definitivă

<p>Ioan Niculae</p>

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat în 2 aprilie la doi ani şi jumătate de închisoare în doarul "mită la PSD", rămâne în penitenciar, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins definitiv, marţi, solicitarea de eliberare condiţionată.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au respins, marţi, ca nefondată, contestaţia formulată de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecătoriei Găeşti. Atunci, Judecătoria i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiţionată.

Decizia Tribunalului Dâmboviţa este definitivă, scrie Mediafax.ro.

În motivarea deciziei din 31 august, magistraţii Judecătoriei Găeşti arată că omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat condiţionat deoarece perioada scurtă petrecută în închisoare nu a convins instanţa că s-a îndreptat.

Magistraţii au motivat că Ioan Niculae îndeplineşte doar una dintre condiţiile eliberării condiţionate, astfel că nu poate fi admisă solicitarea sa de eliberare condiţionată.

"Concluzionând, potrivit articolului 59 si următoarele Cod penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare condiţionată condamnatul trebuie să îndeplinească două condiţii: (1) să execute o perioadă minimă din durata pedepsei şi (2) să dea dovezi că s-a îndreptat şi se poate integra în societate", se arată în motivare.

Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea condiţionată, acesta trebuia să execute o treime, respectiv 304 zile.

Ioan Niculae îşi va executa în continuare pedeapsa în Penitenciarul Găeşti şi mai poate introduce o cerere de eliberare condiţionată la 60 de zile de la momentul în care comisia din penitenciar i-a examinat-o pe cea de faţă. Cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae a fost analizată de comisia de specialitate din Penitenciarul Găeşti şi înregistrată la Judecătoria Găeşti în 18 august.

Mai multe articole despre:
închisoare judecători Ioan Niculae