MENIU

Invazie de şobolani în Capitală. Reacţia Primăriei Capitalei - ce va face din 2017

Şobolanii mişună în voie prin Capitală fără ca cineva să ia măsuri! Mai grav, numărul lor e în creştere şi din cauza gunoaielor de la ghene, de unde aceştia se hrănesc. Iar problema pare de nerezolvat. Primariile de sector susţin că nu se mai ocupă de spaţiile private şi că sarcina le revine asociaţiiilor de locatari, care, la rândul lor, spun că nu au bani pentru deratizare.

UPDATE: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat, la Realitatea TV - "La finalul anului trecut a expirat contractul de dezinsecţie generală, când am ajuns la Primărie am găsit o licitaţie care debutase în mai, procedura a fost contestată, deci Primăria Capitalei nu putea acţiona la stârpirea ţânţarilor şi şobolanilor.

S-au făcut dezinsecţii, dar specialiştii au explicat că pot acţiona numai în spaţii publice, dar nu pot ajunge pe proprietăţi private. De aceea s-a făcut o adresă către asociaţiile de proprietari, să se ocupe de aceste activităţi. M-am interesat şi nu costă deloc mult.

Pentru anul viitor, Primăria studiază posibilitatea de a avea un serviciu intern de Deratizare, asta ar reduce mult şi costurile, pentru că fostul contract era în valoare de 5 mil. euro şi rezultatele nu erau extraordinare".

 

 

Nemulţumirile oamenilor cu privire la şobolani se plimbă de la Primăriile de Sector la administratorii blocurilor, care ar trebui să se ocupe acum de contractele de deratizare. Însă, aceştia din urmă spun că nu au fost înştiinţaţi de autorităţi, şi, oricum, nu au banii necesari.

Preşedintele unei asociaţii de proprietari explică: "Toate aceste substanţe toxice sunt scumpe, iar asociaţiile nu-şi permit acest lucru. Dacă nu putem, vom convieţui cu şobolanii, n-avem altă variantă. În 2016 nu s-a făcut niciun fel de deratizare, iar de înştiinţare nici vorbă. Să ne spună oficial că ei nu mai fac nimic".

Primăria a trimis, însă, somaţii proprietarilor de locuinţe să deratizeze. Altfel vor fi amendaţi.

Grav este că rozătoarele au pătruns şi în locuinţele oamenilor.

Prin urmare nu e de mirare că rozătoare se înmulţesc alarmant, atât timp cât nici primăriile de sector, dar nici locatarii nu îşi fac treaba.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei şobolani Gabriela Firea