MENIU

Inundații de proporții în Japonia: 44 de morți

Japonia, afectată de inundații și alunecări de teren

44 de oameni au murit în urma ploilor torențiale din ultimele zile, care au provocat inundații de proporții și alunecări de teren pe insula Kyushu din sudul Japoniei. Peste un milion de oameni au primit ordin de evacuare.

Agenția Meteorologică a emis o avertizare de urgenţă pentru precipitaţii abundente, care vizează prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu. Meteorologul Yoshihisa Nakamoto a avertizat asupra riscului de producere a unor alunecări de teren, inundaţii şi râuri ieşite din matcă în cele trei prefecturi şi a făcut apel la rezidenţi să ,,fie în gradul maxim de alertă”. În oraşul Omura, din prefectura Nagasaki, au fost înregistrate cantităţi de precipitaţii de 94,5 de litri pe metru pătrat în decursul unei ore.

Autoritățile caută în continuare zece persoane dispărute în prefectura Kumamoto, unde 14 rezidenţi ai unui azil de bătrâni au decedat.

14 poduri au fost luate de ape, peste 6.100 de locuințe au fost inundate și 7.750 de case extreme au rămas fără electricitate. În zonele afectate de fenomenele meteorologice extreme, aproximativ 4.300 de persoane trăiesc încă în adăposturi temporare, precizează Agerpres.