MENIU

Inundaţii CATASTROFALE în Spania. Imagini devastatoare

Inundaţii CATASTROFALE în Spania. Imagini devastatoare

Inundații catastrofale în Spania şi Italia. Mai multe regiuni iberice sunt sub cod roşu de ploi torenţiale, care au provocat închiderea şcolilor şi a drumurilor. În Sicilia, apele au acoperit zone uriaşe, iar oamenii s-au refugiat pe acoperişuri pentru a scăpa de torenţi. 

În sud-estul Spaniei, în doar câteva ore au căzut 230 de litri de apă pe metru pătrat, iar zeci de şoferi au rămas prinşi în vehicule şi au avut nevoie de intervenţia pompierilor. În zona Valencia, mii de apeluri au fost înregistrate la serviciile de urgenţă după ce zeci de clădiri au fost inundate. 

Din cauza inundațiilor, multe drumuri au fost închise. Nu s-au ținut nici cursuri, iar unele săli de sport din școli au fost transformate în adăposturi pentru sinistrați. 

În Italia, fluviile au ieşit din matcă, iar întregi regiuni agricole au fost inundate în Sicilia. Drumurile au devenit impracticabile, iar mai multe persoane au fost salvate de pe acoperişurile caselor de elicoptere. Pompierii au fost chemaţi la sute de intervenţii, în special în provinciile Catania şi Siracusa. 

 

Mai multe articole despre:
Spania inundaţii dezastru