MENIU

Întrebuinţări inedite pentru ghiocei. Te scapă de durerea de cap

Cercetătorii au studiat de-a lungul timpului compoziția ghioceilor și au descoperit că aceștia nu sunt doar niște flori frumoase, care apar la finalul sezonului rece.

Beneficiile pentru sănătate aduse de preparatele din ghiocei sunt, chiar dacă surprinzătoare, eficiente.

Ghiocelul te scapă de petele de pe față

Sucul de ghiocei poate curăța pielea afectată de pete, dacă în fiecare seară, înainte să te culci, pui comprese cu suc de ghiocei. Pune florile într-un vas și peste ele torni sucul a două lămâi bine coapt.

După ce strecori ghioceii printr-un tifon, pui florile într-un săculeț de bumbac sau de in.

Sucul obținut după strecurare îl poți păstra înn sticle opace și închise la culoare și ermetice, la rece.

Sucul de ghiocei șterge și pistruii și poate vindeca și eczeme care nu vor cu niciun chip să treacă. Peste un pumn de flori proaspete pune sucul de la o lămâie și lasă la macerat patru zile, apoi tamponează zonele cu probleme. Sucul se ține în loc întunecos și răcoros.

Dureri de cap și migrene

Durerile insuportabile pot fi reduse dacă se freacă fruntea și zona tâmplelor cu flori de ghiocel, până când senzația neplăcută se diminuează.

Infecții genitale

Decoctul de ghiocei este un bun remediu cotra infecțiilor, precum candidoza vaginală. Fă spălături locale cu un decoct pe care îl prepari din trei linguri de flori și frunze, uscate și mărunțite, pe care le fierbi într-o jumătate de litru de apă, o jumătate de oră, la foc mic, până rămâne un concentrat. Spălăturile se fac în fiecare seară, timp de o săptămână.

Mai multe articole despre:
ghiocei întebuinţări