MENIU

Întreaga conducere a ASF a fost citată la DNA

Întreaga conducere a ASF a fost citată la DNA

Întreaga conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară este aşteptată, astăzi, la DNA. Au fost citaţi Daniel Dăianu, preşedintele interimar al ASF, dar şi Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu, Ion Giurescu sau fostul ministru Marian Sîrbu.

Dan Radu Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

În săptămâna anterioară reţinerii, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor SC Carpatica.

În dosarul "Carpatica", omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

Mai multe articole despre:
audiere conducere ASF