MENIU

Intervenţie chirurgicală extrem de dificilă. Tumoră gigant, extirpată la Spitalul Județean Botoșani

Foto/Arhivă/Profimedia

O echipă de chirurgi de la Spitalul de Urgență Botoșani au operat cu succes o pacientă care avea o tumoră gigant, ce cântărea peste 45 de kilograme.

Botoșăneanca are 41 de ani şi este dintr-o comună din nordul judeţului. De mai bine de doi ani aceasta a început să ia în volum în zona abdominală. Femeia, însă, a continuat să ignore starea în care era, de frica de medici. În cele din urmă s-a prezentat la spital, abia putând respira, din cauza presiunii pe care o resimţea la nivelul organelor interne. La finele săptămânii trecute s-a prezentat la Urgențe, spunându-le medicilor că se simţea balonată şi se sufoca. 

În urma unui examen ecografic medicii au depistat o tumoră gigant la nivelul unuia dintre ovare. Ca tratament a fost indicată operaţia de extirpare a tumorii, care începea să pună viaţa în pericol.

Operație record pentru o tumoră gigant Tumora de peste 45 de kilograme, extirpată de echipa de chirurgi botoşăneni, este cea mai mare din istoria medicală a judeţului. Recordul în această materie îl deţinea o tumoră de 26 de kilograme operată la Maternitatea Botoşani.

La finalul operaţiei aceasta a pierdut aproape o treime din greutate. „Pacienta cântărea 130 de kilograme. Acum avem un minus de 45 de kilograme. Sunt nerăbdător ca în zilele următoare să o cântărim cu același cântar să vedem care este adevărata greutate. Am întrebat-o de ce nu a venit până acum și mi-a zis că de frică. Și am întrebat-o: Dar acum nu-ți mai este frică?! Și a zis că nu”, a mai spus medicul Iulian Preda, cel care a operat pacienta.

SURSA

Mai multe articole despre:
tumora gigant pacienta tumora gigant botosani