MENIU

Inteligența Artificială s-a apucat să producă imagini halucinante cu Iisus Hristos și a împărțit internetul în două tabere

Inteligența Artificială s-a apucat să producă imagini halucinante cu Iisus Hristos

O parte a internetului este plină de imagini cu Iisus create de programele de inteligența artificială. Facebook este un rai pentru fermele de click-uri și are propriul său tip de „Mântuitor" AI.

Săptămâna trecută, capturile de ecran ale unei postări de pe Facebook care au făcut sute de aprecieri și comentarii cu imagini ale unui „Iisus creveți” au devenit virale pe X-fostul-Twitter. „Ce se întâmplă pe Facebook”, a scris un utilizator îngrijorat.

Iisus făcut din creveți, dovlecei, sticle de plastic, spaghete, piese de mașină, peisaje. Algoritmii de recomandare de pe rețelele de socializare pompează imagini ciudate generate de AI cu tematică religioasă. Fotografiile au devenit virale mai ales pe Facebook, acumulând like-uri și parade de "Amin" printre comentarii. Ele au primit sute de milioane de interacțiuni pe platformă, potrivit unei noi analize realizate de Stanford Internet Observatory, care a studiat 120 de astfel de pagini.

Ministrul Apărării Naţionale, convorbire cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III. Subiecte fierbinți abordate de către cei doi oficiali

"Imaginile atrag atenția: unele sunt frumoase, altele senzaționale și altele pur și simplu ciudate", a explicat Renée DiResta, cercetător la Universitatea Stanford și autor al studiului. "Iisus Hristos a devenit o resursă ușoară pentru a atrage atenția și, de fapt, publicarea de conținut generat de inteligența artificială este recompensată de sistemele de recomandare care par să promoveze imaginile", a adăugat DiResta.

Așa cum subliniază cercetătorii de la Universitatea Stanford și Georgetown în studiul lor, Facebook este mai mult ca probabil să recompenseze conturile de spam AI pentru inundarea fluxurilor cu peste 50 de imagini generate de AI pe zi, care atrag zeci de milioane de vizualizări. Escrocii folosesc toată această implicare pentru a direcționa utilizatorii Facebook către site-uri web dubioase care sunt pline de reclame.

Rețeaua de socializare nu este singura companie care se confruntă cu această problemă. Google a făcut recent modificări la algoritmul său de bază pentru a penaliza conținutul generat de inteligență artificială cu efort redus.

Este oficial: Primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor, adoptate de Parlamentul European

Mai multe articole despre:
inteligenta artificiala iisus facebook google escroci ai