MENIU

Inspecția Muncii. 6 muncitori implicați în accidentul tragic din centrul Capitalei. Unul e mort, 2 sunt dispăruți. Firma aparține Primăriei S3

Eforturi uriașe pentru descoperirea și salvarea victimelor (Inquam/Octav Ganea)

Inspecția Muncii a anuțat, luni seară, că a dechis o anchetă după ce un muncitor a murit, alți 2 sunt dispăruti de câteva ore, iar 3 au ajuns la spital, în urma prăbușirii unui mal de pământ, pe un șantier din centrul Capitalei. Ancheta ar urma să dureze 15 zile. 

Cercetarea în cazul accidentului a demarat imediat după comunicarea evenimentului, iar măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate urmând să fie comunicate după finalizarea cercetării care, conform legislaţiei în vigoare, ar trebui să dureze 15 zile lucrătoare, a declarat pentru Agerpres inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a explicat că, fiind un eveniment colectiv, cercetarea se va efectua de către Inspecţia Muncii, ca urmare a deciziei de formare a unei comisii de cercetare, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi ITM Bucureşt
 
Luni, în jurul orei 16:00, în curtea sediului Ministerului Culturii (în spatele clădirii Bibliotecii Naţionale), malul unui şant săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori angajaţi ai societăţii S.C. Algoritm Construct S3 SRL. La faţa locului, s-a deplasat o echipă de inspectori de muncă din cadrul ITM Bucureşti.