MENIU

Infectările cu noul coronavirus sunt în SCĂDERE în Germania, pentru prima oară în ultimele trei luni

Rata de infectare în Germania a scăzut pentru prima oară în trei luni, anunță Institutul Robert Koch. Germania se află în plină carantină până pe 14 februarie, prelungită pentru a controla epidemia accelerată din țară, dar și din cauza noilor mutații ale noului coronavirus. Pe teritoriul federal au fost depistate până acum și noua tulpină din Marea Britanie, și cele din Africa de Sud și din Brazilia. Anunțul Institutului național de sănătate este o veste bună, Germania fiind pe punctul de a declara LOCKDOWN total din cauza COVID-19, așa cum a avertizat cancelarul Angela Merkel, care a pledat, în repetate rânduri, împotriva relaxărilor restricțiilor dorite de populație și de oamenii de afaceri.

 

Pentru prima dată de la sfârșitul lunii octombrie, incidența cumulată la 7 zile pentru 100.000 de locuitori este sub pragul de 100, conform cifrelor anunțate joi de Institutul Robert Koch (RKI).

În ultima săptămână, în Germania au fost raportate 98 de noi infecții la 100.000 de locuitori, potrivit RKI. Concluzia este că numărul de noi infecții raportate în decurs de 7 zile a scăzut aproximativ la jumătate de la maximumul înregistrat chiar înainte de Crăciun, când incidența cumulată de 7 zile a fost de 197,6, pe 22 decembrie 2020. Obiectivul anunțat de autoritățile sanitare este o incidență cumulată la 7 zile de sub 50, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În urmă cu o săptămână, Angela Merkel a tras un semnal de alarmă pentru oprirea relaxărilor și respectarea cât mai strictă a măsurilor de protecție din cauza accelerării bilanțului negativ COVID-19. 

Este posibil un LOCKDOWN total în Germania, din cauza COVID-19. Merkel: „Pandemia este o catastrofă a secolului! Morții nu sunt pur și simplu cifre - sunt oameni”

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 17.553 de noi infecții cu noul coronavirus. În plus, în ultimele 24 de ore au fost raportate și 941 de noi decese. În urmă cu o săptămână, au fost înregistrate în decurs de 24 de ore 20.398 de noi infecții și 1.013 decese noi.

Cel mai mare număr de decese noi raportate într-o singură zi a fost cel din 14 ianuarie 2021 - 1.244 de morți.

Iar cel mai mare bilanț zilnic de cazuri confirmate COVID-19 au fost înregistrate anul trecut, pe 18 decembrie 2020 - 33.777, dar cifra cumulează și 3.500 de cazuri raportate din urmă.

Germania a depășit deja 2 milioane de cazuri de bolnavi COVID-19 raportați oficial, mai exact 2.179.679, și 55 de mii de morți din cauza COVID-19 - 55.358, până joi, 28 ianuarie 2021.

În urmă cu o săptămână, Germania a prelungit carantina națională până pe 14 februarie, cu noi reguli, masca devenind obligatorie și în magazine și în mijloacele de transport. În prezent sunt raportate numeroase cazuri cu noua tulpină din Marea Britanie, depistată încă din noiembrie anul trecut, iar pe 12 ianuarie a fost raportat și un prim caz cu cea din Africa de Sud. Pe 22 ianuarie a fost anunțată și prezența noii tulpini din Brazilia pe teritoriul german. 

Germania, în ALERTĂ din cauza noilor tulpini! Măsuri DRASTICE după bilanțul negru de COVID-19: LOCKDOWN prelungit cu 30 de zile