MENIU

Încă o localitate din țară intră în CARANTINĂ. Indice RECORD de infectări în ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori

Încă o localitate din țară intră în CARANTINĂ. Indice RECORD de infectări în ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori

O localitate din județul Constanța intră în carantină începând de astăzi, timp de 14 zile, ca urmare a depășirii indicelului de infectare de 3 la mia de locuitori! Decizia a fost luată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) Constanța și vizează localitatea Fântânele, potrivit realitateadeconstanta.net.

În acest moment, indicele din localitatea constănțeană a ajuns la 8,41 la mia de locuitori. Mai precis, din populația totală de 1.664 de locuitori, până în prezent au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

„Este un pas absolut necesar pe care a trebuit să-l facem, pentru binele acelei comunități. Nu este o măsură populară, dar este calea cea mai sigură către o revenire în Fântânele. Am încredere că oamenii din Fântânele vor înțelege că această carantinare este spre binele lor, iar autoritățile se vor asigura că toate normele sunt respectate”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Decizia, care a venit ca urmare a unei analize de risc făcute de DSP Constanța avizate pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), s-a lăsat puțin așteptată. Asta pentru că deși pragul de 3/1000 de locuitori era depășit încă de ieri, autorităților locale au mai așteptat un pic înainte de a dispune măsura carantinării localității, și asta pentru că cele 10 cazuri confirmate inițial pozitiv proveneau, practic, dintr-un focar familial și nu dintr-unul răspândit, potrivit Realitatea PLUS. 

Mai exact, se pare că opt din cele 10 cazuri inițiale de COVID-19 ar proveni din familia primarului nou ales, Adrian Roșu, toate persoanele aflându-se izolate, iar contacții acestora carantinați.

 

Mai multe articole despre:
carantina constanta coronavirus